Recept // Chocolade Biscuit met chocolade mousse en ganache


Voor 8 à 10 personen Bereiding + baktijd: 45 min + 20 à 25 min Ingrediënten:

De biscuit ronde springvorm met uitneembare bodem (Ø 24 cm) 5 eieren 150 g suiker 130 g bloem 20 g cacaopoeder

TIP : (de basismix van Dr.Oetker is zeker en vast ook een aanrader, enkel 5 eieren en 50 ml water en 20 g cacao poeder aan toe te voegen. Kan je vinden bij Albert Hein - 35 min op 170°)

Chocolademousse ½ dl melk 200 g fondantchocolade 2 ½ dl eiwit (± 8 eiwitten) 25 g suiker ½ l room Ganache 2 dl room 400 g fondantchocolade Afwerking Gezoute okkernoten

Amandelschilfers

Merenque

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C.

De Biscuit:

Doe de eieren en de suiker samen in een pannetje en klop ze warm op een zacht vuurtje. Giet het mengsel in een andere kom en klop het nu koud met de mixer tot een stevig mengsel. Zeef de bloem samen met het cacaopoeder en spatel dit voorzichtig door het beslag. Vet de springvorm in met boter. Giet het beslag in de vorm en bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de biscuit uit de oven en laat hem afkoelen.

De Chocolademouse:

Kook de melk in een pannetje en haal van het vuur. Voeg dan de chocolade eraan toe en roer om. Klop nu de eiwitten luchtig. Voeg de suiker pas toe als het mengsel een witte kleur heeft. Klop het geheel goed op. Voeg de chocolade eraan toe en spatel dan voorzichtig om. Klop de room tot yoghurtdikte, spatel hem om en laat in de koelkast opstijven.

(Je kan ook zeer eenvoudig een lekkere kant en klare kwalitatieve chocolade mousse gebruiken uit de winkel) Snijd de biscuit open en spuit de mousse op de bodem. Leg de bovenkant van de biscuit er terug op en druk goed aan. Zet de taart op een rooster. Voor de liefhebbers, snijd schijfjes banaan en maak een laagje bovenop de chocolade mousse) Hak de fondant chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Kook de room op, neem van het vuur en voeg dit toe aan de chocolade. Meng goed. Giet de ganache bovenop de taart en strijk uit.

Werk af met de gezoute okker noten, amandelschilfers en merenque.

Versier met een takje rozemarijn, tijm of munt.

Smakkelijk


RECENT POSTS
ARCHIVE

© 2023 by Sarah Lane. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black